over rinkje miedema

Fotograaf

“Taking an image, freezing a moment, reveals how rich reality truly is.”

Ik ben moeder, oudste dochter, partner, tante, vriendin, ondernemer, fotograaf… We vervullen vele rollen in ons eigen unieke leven, dat best snel gaat als je terugkijkt. Ik heb het leven mogen schenken aan mijn twee zoons, Arjen en Eric. Twee heerlijke jongvolwassenen, die me elke dag inspireren, verbazen, verrassen, iets leren en soms ook irriteren.

‘Geniet er maar van, het gaat zo snel!’

Elke ouder wordt wel eens met deze zin geconfronteerd. Het is echter een waar en raak cliché. De eerste tien jaren van het leven van mijn kinderen waren voorbij voor ik er erg in had. Tien jaren met veel mooie en minder mooie momenten en ik kan veel daarvan alleen nog maar herinneren via mijn geheugen. Ik vind het zonde dat ik niet meer voor hen en voor mijzelf zichtbaar kon maken met beelden. Het ging inderdaad snel! Om deze ‘vluchtigheid’ vast te kunnen houden besloot ik mijn opgroeiende kinderen te gaan fotograferen. Ik ga voor de momenten die tekenend zijn voor de stappen in de ontwikkeling van een kind tot jongvolwassene en voor die ene kenmerkende blik of houding.

Zo werden foto’s maken van kinderen, pubers, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen mijn passie. Het verhaal in beeld brengen. De waardevolle momenten die zo dierbaar kunnen zijn en die je niet wil vergeten op beeld vastleggen.

Mijn stijl van fotograferen is spontaan en spelenderwijs. Ik ben er wel, maar ook niet. Ik ga voor die speciale blikken… het staren, het denken, de emoties, het ontdekken. Als ouder weet je welke blik wat betekent.

Ik ben gespecialiseerd in het fotograferen van kinderen, vanwege de spontaniteit. Echter sluit ik geen enkele leeftijd uit, het gaat om het in beeld brengen van het unieke van ieder mens. Ik ga voor de schoonheid van het pure!

Ik maak de portretten graag in de vertrouwde omgeving van degene die gefotografeerd wordt. Een plek waar iemand zich thuis voelt, als een vis in het water. Of dit nu thuis is, op een sportveld, in een speeltuin… Het gaat om ontspannenheid, de vrijheid en daarmee de spontaniteit die dan aanwezig is.

Bent u enthousiast geworden door de beelden en deze woorden, ik maak graag een afspraak voor een kennismaking.

Scroll to Top